Advies

7 manieren waarop rozemarijn olie haar gezond kan houden

Rozemarijn olie wordt veel geassocieerd met het behoud van gezond haar, het bevorderen van haargroei en het voorkomen van haarverlies.

Dat is niet geheel zonder reden, omdat er daadwerkelijk een wetenschappelijke onderbouwing is voor de mogelijke positieve effecten van deze etherische olie op ons haar.

Er zijn verschillende manieren waarop de essentiële olie gewonnen uit de rozemarijn plant (Salvia rosmarinus) uw haar gezond kan houden. In dit overzicht bespreken we de belangrijkste aspecten.

Wil je zelf de positieve effecten van rozemarijn olie in de praktijk ervaren? Eén van de populairste producten bij Pure Health Store van dit moment is deze Evergetikon rozemarijn olie, een natuurlijke essentiële olie speciaal voor gezond haar.

1. Stimuleren van voller haar

De belangrijkste toepassing van rozemarijn olie is voor veel mensen het regelmatig aanbrengen op de hoofdhuid. Het is geen geheim dat de essentiële olie een mogelijk positief effect kan hebben op de kwaliteit en kwantiteit van het hoofdhaar.

Consistent gebruik van rozemarijn olie (in combinatie met bijvoorbeeld een natuurlijke shampoo) heeft de potentie om voller haar te stimuleren. Het is daarom een populair middel bij mensen met dunner haar, welke graag een vollere haardos zouden willen stimuleren.

Onze tip is om enkele druppels geconcentreerde rozemarijn olie te mengen met een andere basisolie zoals jojoba, laurier, of cypres olie: dit kan mogelijk helpen om de haren langdurig gezond te houden. Onthoud ook dat de effecten dieper doorwerken dan u op het eerste gezicht zou denken, tot in de haarwortels aan toe.

2. Betere doorbloeding hoofdhuid voor gezonde haarwortels

Wist je dat het aanbrengen van de essentiële rozemarijn olie ook voor de kwaliteit van haarwortels mogelijk wonderen kan doen? Dat heeft alles te maken met de verbeterde doorbloeding van de hoofdhuid door het meerdaags (droog of nat) aanbrengen van het middel.

Bij het stimuleren van de doorbloeding van de hoofdhuid gebeurt er onderhuids van alles in je lichaam. Je bloed kan beter afvalstoffen verwerken en hulpzame bouwstoffen aanvoeren, wat diep kan doorwerken op de haarwortels.

De wortels van uw haren nestelen zich immers diep in de hoofdhuid en zijn afhankelijk van de aanvoer via het bloed. Rozemarijn olie stimuleert de doorbloeding en kan de haarwortel tot diep in de kern voeden. Dit maakt de haarbasis steviger en sterker als deze verder uitgroeit, waardoor er minder kans is op haaruitval.

3. Vertraging haaruitval

Hoewel er geen ultiem middel tegen kaalheid bestaat, kan rozemarijn olie absoluut een bijdrage leveren aan het vertragen van het haarverlies proces. In sommige gevallen kan het zelfs het proces (gedeeltelijk) omkeren, zo blijkt uit studies en persoonlijke ervaringen van gebruikers.

Mocht u lijden aan erfelijk haarverlies, dan kan het de moeite waard zijn om eens te kijken naar de kansen die rozemarijn olie kan bieden om uw probleem tot op zekere hoogte een halt toe te roepen.

Dit kan niet alleen uw uiterlijk beïnvloeden, maar uiteindelijk ook psychologische voordelen opleveren. Denk aan een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen doordat uw uiterlijk en geleidelijke haarverlies niet langer een grote zorg hoeft te zijn.

4. Voorkomen vroegtijdig grijs worden

Wist u dat rozemarijn olie kan helpen om het vergrijzen van uw haar te vertragen? Sterker nog, de etherische olie kan zelfs helpen om het al grijs geworden haar weer donkerder te maken. Het donkermakende effect is echter niet zo sterk als andere essentiële olieën, zoals salie.

Wil u het ouderdomsproces van grijs haar omkeren, dan is ons advies om eens te kijken naar de combinatie van rozemarijn olie met salie olie. Zo krijgt u alle voordelen van rozemarijn en het optimale effect voor een donkere haarkleur.

Net als bij het omkeren van kaalheid is er geen ultiem middel voor het volledig omkeren van grijs haar. Essentiële olie kan slechts in beperkte mate een bijdrage leveren aan deze natuurlijke ouderdomsprocessen. Zeker wanneer u veel last heeft van uw hoofdhuid, zo blijkt uit de volgende voordelen rondom jeuk, roos en schilfers.

5. Tegengaan jeuk op de hoofdhuid

Heeft u regelmatig last van een jeukende hoofdhuid en kunt u niet ophouden met krabbelen van uw haar? Dat is niet alleen slecht voor uw haar, maar ook voor de huid hieronder. Het is een veel voorkomend probleem bij onder meer mensen die medicijnen nemen tegen het proces van haarverlies (bv. minoxidil).

Heeft u last van medicinale bijwerkingen die jeuk op uw huid veroorzaken, of heeft u van nature een gevoelige en jeukende huid, dan kan natuurlijke essentiële olie mogelijk een bijdrage leveren aan het voorkomen van het probleem.

Mix hiervoor enkele druppels rozemarijn olie met een dragende olie, zoals olijfolie of kokosolie. Het goedje kan droog of nat worden aangebracht op de jeukende hoofdhuid. Altijd een minuut of 10 laten intrekken voordat u het uitwast. De jeuk zal bij regelmatig gebruik langzaam maar zeker moeten verminderen.

6. Tegengaan van roos en huidschilfers

Essentiële olie is perfect om een gezonde huid te onderhouden. Heeft u overmatig veel last van roos of schilfers op de hoofdhuid, dan kan rozemarijn olie een bijdrage leveren aan het verminderen van dit vervelende probleem.

Net als bij verschillende andere huidproblemen is het goed om een mix met jojoba of kokosolie te maken in combinatie met enkele druppels rozemarijn olie.

De reden dat rozemarijn olie effectief zou kunnen zijn tegen roos, komt voornamelijk door binding te creeëren in de huid en eventuele bacteriën en schimmels die aanwezig zijn tegen te gaan. Ook de hydraterende werking van de olie voor de huid speelt een ondersteunende rol tegen de ontwikkeling van huidschilfers op de hoofdhuid.

7. Hydratatie van de hoofdhuid

Heeft u regelmatig last van een extra droge hoofdhuid, dan kan het gebruiken van rozemarijn olie een mogelijk nuttige bijdrage leveren om de huid gezond te houden. Het kan tot op zekere hoogte de rol overnemen van de natuurlijke olieproductie die de huid hydrateert.

De anti-bacteriële werking van het natuurlijke middel draagt ook bij aan de hydratatie en het gezond houden van de huid. Dit kan mogelijk problemen als acne en puistjes kunnen stoppen. De antiseptische werking van rozemarijn olie helpt bovendien problemen als uitslag en eczeem tegen te gaan. Wil u zelf het middel een keer uitproberen? Bij Pure Health Store is onze hoogwaardige rozemarijn olie van het Griekse merk Evergetikon één van onze populairste producten. Klanten zijn erg fan van de positieve effecten van het product, welke hier te vinden is!