Advies

5 nadelen van aleppo zeep die niet mogen worden onderschat

Wie twijfelt over het kopen van aleppo zeep doet er goed aan om zichzelf te informeren over de voor- en nadelen van dit bijzondere product. In dit overzicht bespreken we de belangrijkste praktische nadelen om rekening mee te houden, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Het herstellende vermogen van aleppo zeep maakt het product erg populair bij droge of onzuivere huid, puistjes, of bijvoorbeeld bij een vroegtijdig verouderende huid. Uw persoonlijke ervaring met het product kan echter altijd afwijken van anderen: het is in een zeldzaam geval zelfs mogelijk om de huidirritatie te versterken door het gebruik van aleppo zeep.

Wie voor de eerste keer kennis maakt met deze traditionele zeep doet er daarom goed aan om eerst gedegen onderzoek te doen. We raden altijd aan om het product eens uit te testen, omdat het gebruik de praktijk altijd de beste ervaring oplevert, zij het positief of negatief.

Bij Pure Health Store hebben we alvast de grootste zorgen voor uw weggenomen en een echte, traditionele aleppo zeep voor u geselecteerd van zeer hoge kwaliteit. Bekijk hieronder direct de productpagina van onze aleppo zeep:

1. Het is lastig echte aleppo zeep te herkennen 

De laatste jaren is er steeds meer namaak aleppo zeep op de markt verschenen. Anders dan de echte zeep hebben deze namaakproducten vaak ongezonde synthetische of chemische ingrediënten. Ook zijn deze onofficiële varianten soms geinfecteerd met bacteriën.

Hierom is het belangrijk om aleppo zeep alleen te kopen van een betrouwbare leverancier. Dit helpt te garanderen dat u een authentiek en veilig product in handen krijgt.

Een officieel erkende aleppo zeep moet ten minste aan de volgende drie criteria voldoen:

  1. De geografische origine van het product ligt in Aleppo, Syrië
  2. Het product is gemaakt van enkel olijfolie en laurierbesolie van biologische afkomst
  3. De karakteristieke kleur is geel/bruin aan de buitenkant en groen aan de binnenkant

2. Kans op huidirritatie

Omdat het product relatief veel alkaline bevat, kan aleppo zeep voor sommige mensen een irriterende werking hebben op de huid. Het kan de huid bij sommige mensen sneller laten uitdrogen, of de dode huidcellen kunnen mogelijk gemakkelijker loslaten.

Alkaline in zeep heeft een zeer hoge pH-waarde, omdat het product anders zijn structuur verliest. Alle échte soorten zeep hebben overigens een pH-waarde van ten minste 9 om deze reden.

Dat aleppo zeep soms kan zorgen voor huidirritatie is redelijk ironisch, gezien het feit dat de meeste mensen de zeepsoort juist specifiek gebruiken om huidproblemen tegen te gaan.

Voordat u besluit om grote aantallen zeepblokken in te kopen, is het verstandig om eerst het product eens een aantal dagen uit te testen. Zo weet u welk effect het product heeft op uw lichaam, waarna u eventueel kunt beslissen om een grotere hoeveelheid aan te schaffen.

3. De geur van aleppo zeep is niet voor iedereen

Wanneer u in aanraking komt met een echte aleppo zeep zal er direct iets opvallen. De geur van het product is soms erg intens, volgens sommigen is het zelfs ronduit penetrant te noemen. Het is hierom zeker niet weggelegd voor iedere persoon, maar tegelijkertijd zweren sommige mensen erbij.

De geur van aleppo zeep kan van zeep tot zeep variëren. Over het algemeen is de geur aarde-achtig, soms met een merkbare rooklucht. De geur kan doen herinneren aan regen, omdat de zeep enigszins ruikt naar natte grond.

Hiernaast zijn ook de olijfolie en laurierbes geuren merkbaar te herkennen. Het is afhankelijk hoe intens een zeepblok ruikt. Dit ligt aan de manier waarop het verpakt is, hoe oud het product is, maar ook bij welke temperatuur en condities deze bewaard wordt.

4. Aleppo zeep werkt vooral ondersteunend

De redenen waarom mensen kiezen voor deze bijzondere zeepsoort lopen uiteen. De ene persoon vind het gewoon een fijne biologische zeep, terwijl de andere het specifiek koopt voor het verzachten van bestaande huidproblemen. 

Het is belangrijk voor alle gebruikers om te onthouden dat aleppo zeep geen medicijn is. Het is slechts een ondersteuning voor dermatologisch geteste producten die u ontvangt van bijvoorbeeld de apotheker.

Dit houd niet in dat aleppo zeep geen ondersteunende bijdrage kan leveren aan de gezondheid van uw huid. Maar dit is niet veel anders dan het onderhouden van een gezond en gevarieerd dieet, of bijvoorbeeld regelmatig bewegen en sporten om gezond te blijven.

5. Aleppo zeep is traditioneel gezien niet vegan

Het laatste nadeel dat we in dit overzicht bespreken is speciaal voor mensen die  een vegetarisch of vegan levensstijl volgen. Het is namelijk belangrijk om te weten waar aleppo zeep van gemaakt wordt. Daarmee doelen we voornamelijk op de vetten die worden gebruikt om het product te maken.

Aleppo zeep wordt traditioneel gemaakt met uitsluitend vetten van dierlijke afkomst. Specifiek wordt er gebruik gemaakt van het dierlijk vet afkomstig van schapen of geiten. Deze bijzondere zeepsoort is zodoende dus niet geschikt voor vegetariërs of veganisten.

Veganisten en vegetariërs raden we zodoende aan om te kiezen voor een alternatieve natuurlijke zeep. Denk bijvoorbeeld aan een zeep op basis van plantaardige ingrediënten en essentiële olie. Ook deze kunnen erg goed voor de huid zijn.

Nadelen opwegen tegen de voordelen

Aleppo zeep is een traditionele en zeer prettige natuurlijke zeep met een grote populariteit. De voordelen van de zeep zijn duidelijk: grote aandacht voor het productieproces, hoogwaardige natuurlijke ingrediënten en uiteraard de voordelen voor de gezondheid van de huid.

Daar tegenover staan echter ook een paar nadelen. Wie van plan is om aleppo zeep te kopen moet zich hier bewust van zijn en er kennis van nemen. Toch raden we ook mensen die twijfelen aan om de bijzondere zeep eens uit te proberen.

Bij Pure Health Store kunt u echte traditionele aleppo zeep kopen tegen een eerlijke prijs. Onze leveranciers garanderen de authenticiteit en importeren altijd via vaste kanalen.