Advies

Aleppo zeep gebruiken om tanden te poetsen: zo werkt dat

De meeste mensen gebruiken aleppo zeep voornamelijk om verschillende soorten dermatologische problemen te reguleren. Maar wist u dat het ook mogelijk is om de traditionele zeep te gebruiken om uw tanden te poetsen?

Het is mogelijk om aleppo zeep te gebruiken als ecologische, anti-bacteriële tandpasta om zowel de tanden als het tandvlees langdurig te onderhouden. Maak de tandenborstel nat met water en wrijf het over de aleppo zeep, vervolgens poetst u hier de tanden mee.

In het begin zal het wat raar kunnen smaken en aanvoelen in de mond, maar het kan voor een deel prima de taak van gewone tandpasta overnemen. Het is één van de vele bijzondere reinigende eigenschappen die aleppo zeep rijk is.

Op zoek naar een échte, natuurlijke aleppo zeep van hoge kwaliteit en een eerlijke komaf? In de webwinkel van Pure Health Store is het één van de producten waar mensen erg veel naar vragen. Bekijk direct ons huidige aanbod hieronder (zolang de voorraad strekt):

Tanden poetsen met aleppo zeep

Wie er de eerste keer van hoort zal er wellicht wat gek van opkijken, maar het is echt één van de manieren waarop het traditionele zeepproduct gebruikt wordt. Niet heel vreemd, aangezien zeep één van de basisingrediënten is voor tandpasta.

Tanden poetsen met aleppo zeep is volgens veel gebruikers bevorderlijk voor het gebit. Eenmaal per dag voorzichtig de tanden poetsen met aleppo zeep als tandpasta heeft in potentie antibacteriële voordelen. Ook zou het kunnen helpen om het tandvlees langdurig gezond te houden.

Veel mensen kiezen er bovendien voor om de zeep als tandpasta te gebruiken voor een andere reden. Het natuurlijke product zou helpen om na verloop van tijd schonere, wittere tanden te verkrijgen. De effecten van de zeep zouden hier mogelijk aan kunnen bijdragen, zo kunnen we leren uit de ervaringen van mensen die het geprobeerd hebben.

Aleppo zeep: Hoe gebruiken als tandpasta?

Het gebruiken van aleppo zeep om de tanden te poetsen is niet ingewikkeld. Pak een gewone tandenborstel en maak deze nat met water. Wrijf vervolgens de aleppo zeep over de haren van de borstel. Net als bij gewone tandpasta kunt u het product nu gebruiken om de tanden te reinigen.

Na een goede poetsbeurt mag u (net als bij gewone tandpasta) het middel niet doorslikken. Zorg ervoor dat u alles zo veel mogelijk uitspuugt na gebruik. Reinig de mond eerst goed met water voordat u uw speeksel weer inslikt.

Mocht het gebeuren dat u per ongeluk een beetje inslikt, dan kan dit geen kwaad. Voorkom inslikken echter waar mogelijk, omdat orale inname van de zeep niet bevorderlijk voor de gezondheid. Bovendien leert de ervaring dat de smaak ook behoorlijk vies kan zijn.

Hoe smaakt aleppo zeep?

Aleppo zeep is niet bedoeld voor consumptie, maar bij gebruik als tandpasta zal de smaak van het product toch belangrijk zijn. Personen die aleppo zeep hebben gebruikt als tandpasta ervaarden de smaak als zeep- en olieachtig.

Het is absoluut een smaak waar u aan zal moeten wennen. Het is dus niet een methode die voor iedereen wellicht even prettig zal zijn, maar na een aantal weken is het net zo gewoon als het gebruik van een standaard fluoride tandpasta.

Onthoud ook dat de geur van het middel relatief sterk kan zijn, en dit ook effect kan hebben op de mondgeur. De geur doet het meeste denken aan olijf en laurier, een geur die volgens sommigen ook iets weg heeft van nootmuskaat en kruidnagel.

Is aleppo zeep veilig als tandpasta?

Bij normaal gebruik is het veilig om aleppo zeep te gebruiken als tandpasta om de tanden te poetsen. Zolang het product niet wordt doorgeslikt na gebruik kan het zonder problemen dagelijks worden gebruikt over langere perioden.

Pas na enkele weken zijn volgens gebruikers de positieve effecten van aleppo zeep op de tanden pas te merken. Het zou zowel de tanden als het tandvlees er omheen moeten verbeteren, maar mogelijk ook effect kunnen hebben op de kleur van de tanden.

Aangezien het gaat om een ecologisch verantwoord en natuurlijk product, mag u er vanuit gaan dat het gebruik niet veel gevaarlijker is dan de cocktail aan ingrediënten die u zal tegenkomen in een ‘gewone’ tandpastatube. Het is in ieder geval niet onveilig bij normale hoeveelheden en omstandigheden.

Zelf tandpasta maken met aleppo zeep

Het is mogelijk om het bijzondere zeepproduct wat meer op ‘gewone’ tandpasta te laten lijken, om de smaak en gebruikservaring wat te verbeteren. U kunt ervoor kiezen om zelf natuurlijke tandpasta te maken met aleppo zeep als ingrediënt.

Wie snel een gemakkelijk recept zoekt voor zelfgemaakte natuurlijke, ecologisch verantwoorde tandpasta kan aan de slag met een viertal ingrediënten:

  1. Kokosolie: 2 eetlepels
  2. Baking soda: 1 eetlepel
  3. Zeezout: 1-2 theelepels
  4. Aleppo zeep: 1 theelepel

Voeg eventueel wat aloë vera gel (1-2 theelepels), glycerine (1 theelepel) en xylithol (1 theelepel) toe om de consistentie en smaak te verbeteren.

Mix de kokosolie in een kommetje en zet deze kom in een bak warm water tot het zacht wordt. Meng de aleppo zeep, baking soda en eventueel de xylithol als eerste toe en roer flink tot het mengsel een crème achtige consistentie heeft. Laat het afkoelen in een koud potje of glas.

Dat is alles! Het is mogelijk om deze zelfgemaakte natuurlijke tandpasta te bewaren in de badkamer op kamertemperatuur. De kokosolie zal het middel enkele dagen tot weken goed houden.

De veelzijdigheid van aleppo zeep

Zoals u merkt is een mooi traditioneel product als aleppo zeep op veel verschillende manieren te gebruiken. Naast de primaire functie voor hygiëne en huidverzorging, kan bijvoorbeeld hoofdhaar en dus ook uw tanden worden behandeld met het product.

Er zijn echter nog veel meer manieren om het middel te gebruiken. Wat te denken van het behandelen van insectenbeten, of een functie als scheerschuim, wasmiddel, of schoonmaakmiddel?

Eigenlijk zou elk keuken- of badkamerkastje wel een product als aleppo zeep moeten bevatten. Bent u op zoek naat natuurlijke alternatieven voor bestaande producten (zoals tandpasta met mogelijk schadelijk fluoride), dan bent u met een alternatief als aleppo zeep op de goede weg.

Bij Pure Health Store helpen we u graag op weg om een gezonde, natuurlijke keuze te maken. We beantwoorden graag uw vragen over dit product, neem gerust contact met ons op via de daarvoor bedoelde kanalen elders op onze website.