Advies

Etherische olie voor kaarsen maken: 8 populaire geuren

Wie op zoek is naar de beste geur voor het maken van kaarsen komt al snel terecht bij etherische olie producten. Dit is niet geheel verwonderlijk: de olie bevat bijzondere natuurlijke geuren van krachtige helende planten, kruiden, of bloemen.

Ook van plan om uw geurkaarsen te verrijken met een bijzondere essentiële olie? Dan bent u bij Pure Health Store op de goede plek. Wij hebben jarenlange ervaring met deze natuurlijke, helende producten. Hierbij gaan we graag onze neus achterna.

Voeg in een maatbeker maximaal 60 druppels etherische olie toe per 100 gram was. Een mespunt natuurpigment mag eventueel worden toegevoegd om de kleur te verrijken. Plaats de mix in een pan met warm water en laat het geheel langzaam smelten.

Natuurlijke geurstoffen uit de volgende soorten etherische olie worden vaak gebruikt in kaarsen en geurkaarsen.

1. Lavendel

Met een rustgevende werking op de directe omgeving is lavendel de ideale essentiële olie voor een geurkaars. Lavendelolie staat bekend om zijn ontspannende, kalmerende eigenschappen. Het middel kan langdurig en diep doorwerken in het lichaam.

De geur van lavendel is delicaat en fleurig, maar tegelijk ook kruidig en houtachtig. Wie goed ruikt kan ook een hint van dennenappels en kamfer ontdekken. Het is een milde, aromatische en bloemachtige geur die over het algemeen als prettig wordt ervaren.

Uit etherische lavendelolie is een aroma te onttrekken die sterker is dan de krachtigste lavendelbloem. Hierdoor heeft u dus maar een heel klein beetje nodig. Het is een perfect middel om uw zelfgemaakte kaarsen te verrijken. Brand de lavendelkaarsen een uur voor het slapen gaan om in een zachte, rustige roes te komen.

Laat uw stress achterwege met onze hoogwaardige etherische lavendelolie. Het is als alleenstaand aroma de ideale zelfverzorging, maar kan ook goed met andere geuren gemixt worden:

2. Rozemarijn

Een andere helend kruid dat veel wordt gebruikt in de wereld van etherische olie is rozemarijn. Het sterke aroma van deze veelzijdige plant heeft hier zeker aan bijgedragen, want het is een behoorlijk intens.

Rozemarijn is een intense geur die veel in mannelijke parfums wordt toegepast. Rozemarijnolie ruikt scherp, verfrissend, kruidig en vervliegt relatief snel. Het aroma doet erg denken aan een mix van eucalyptus en kamfer.

Wie een kaars wil maken van rozemarijnolie doet dit voornamelijk voor de fris kruidige geur, maar ook om concentratie te verbeteren en stress te verminderen. Perfect voor tijdens het studeren of werken. Bekijk hieronder onze best verkochte essentiële rozemarijnolie:

3. Eucalyptus

Wie last heeft van slijm in de luchtwegen of een verstopte neus doet er goed aan om zichzelf tijdelijk bloot te stellen aan etherische olie van de eucalyptus. De plant bevat bijzonder veel natuurlijke ‘terpentine’, wat mogelijk positief kan werken op de longen.

De geur van eucalyptus olie is zoet, muntachtig en relatief zacht. Het is de perfecte subtiele geur om te combineren met meer uitgesproken geuren van etherische olie extracten uit onder meer lavendel, citrus, rozemarijn, of pepermunt.

Bent u verkouden, hoest u veel, of stiekem een verstokte roker? Dan kan een eucalyptus kaars wellicht een positief effect hebben op de algehele ademhaling en het openzetten van de bronchiën. Benieuwd naar het product geworden? Hieronder is meer informatie te vinden over onze eucalyptusolie:

4. Jasmijn

Wie geen energie meer over heeft doet er goed aan om kennis te maken met de helende, lustopwekkende geur van jasmijn. Het wordt ook veel gebruikt bij meditatie. De bijzondere bloem geeft een boost aan het zelfvertrouwen en kan zelfs een staat van euforie veroorzaken.

De bloemachtige geur van jasmijn is rijk, zoet, fruitachtig en sensueel. Het kan een bedwelmend effect hebben in grote hoeveelheden, maar is zeker niet onprettig. Wie jasmijn ruikt krijgt energie, stopt lusteloosheid en kan de connectie met het dierlijke in zichzelf herstellen.

De innerlijke balans herstellen is belangrijk voor de persoon die ervoor kiest om een jasmijnkaars op te branden. Wie zelf een geurkaars van jasmijn wil maken, doet er goed aan om niet overboord te gaan met de dosis. U kunt de geconcentreerde jasmijnolie in zijn puurste vorm vinden in onze webwinkel:

5. Bergamot

Op zoek naar de perfecte citrusgeur voor kaarsen? Etherische bergamot olie is mogelijk de ideale kandidaat, dankzij de mix tussen een fleurige en fruitige ervaring. De citrusvrucht wordt al eeuwenlang gebruikt als stressverminderaar en ter verjonging van de huid.

Bergamot ruikt verfrissend citrusachtig maar ook bloemig met een kruidig randje. Het is een klassieke citrusgeur die zowel zoet als hartig is. De geur heeft een positief effect op de gemoedstoestand en energie, maar kan ook een kalmerend effect hebben.

Probeer zeker eens deze citrusolie uit bij het maken van kaarsen. De opbeurende en verfrissende effecten van de exotische vrucht zal een aanwinst zijn in uw binnenruimte. Bekijk hieronder direct onze kwalitatief hoogwaardige bergamot olie in de webwinkel:

6. Pepermunt

Over verfrissende geuren gesproken, het welbekende pepermunt kan hier zeker ook een steentje aan bijdragen. Anders dan het citrusachtige bergamot zal pepermunt juist scherp en koel aanvoelen bij gebruik, zelfs in de vorm van een geurkaars.

Doordat pepermunt rijk aan menthol is zal het helpen om de luchtwegen open te zetten. Wie last heeft van allergie, stof, of neusverkoudheid doet er goed aan om een kaars met deze frisse geur aan te steken.

Pepermunt kan ook helpen met helder denken en concentreren op taken die focus vergen. De geur zet het brein aan het werk op een positieve manier. Benieuwd hoe pepermuntolie zal ruiken in uw huis? Bekijk direct ons aanbod door verder te gaan naar de productpagina voor deze essentiële olie:

7. Kaneel

Iedereen is bekend met de smaak van kaneel, maar weet u ook hoe het ruikt? De geur van kaneel is zoet, warm, vol, licht fruitig, peperig en vanille-achtig. Aan de randen is de geur pittig, houtig en licht metaalachtig, zonder te overweldigen.

Kaneelolie staat bekend als het ideale ingrediënt om de ultieme geur voor ontspanning te verkrijgen. Een kaars verrijkt met kaneelolie is daarom perfect om bij te ontspannen zonder in slaap te vallen.

Mediteren en kaneelgeur gaan goed samen. Maar een ontspannende avond met een kaneel geurkaars kan ook wonderen doen. Probeer het zelf eens uit door een geur te produceren met onze populaire essentiële kaneelolie: 

8. Salie

Wie toe is aan een vrolijke noot kiest voor een geur gemaakt van salie. Het is een fijn aroma dat zowel lichaam als geest balans geeft. Specifiek kan het een positief effect hebben op de emotionele balans.

Heeft u last van angsten, paniekaanvallen, onbalans in uw leven, of wil u gewoon lekker ontspannen? Dan kan essentiële salie olie de juiste keuze voor uw behoeften zijn.

De geur van salie is het beste te beschrijven als een aarde-achtige aroma met een kruidige geur. Het is zoet en reinigend, en kan in zowel vrouwelijke als mannelijke geuren worden gebruikt. Ervaar het zelf en ontdek de balancerende kracht van salie: