Advies

Het Verwijderen van Steelwratjes

Zelf heb ik weleens last van steelwratjes.

Steelwratjes, ook wel bekend als fibromen, zijn kleine huidgezwellen die vaak voorkomen op de hals, oksels, liezen en onder de borsten. Hoewel ze over het algemeen onschadelijk zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn voor veel mensen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsmethoden beschikbaar om van deze vervelende huidgroei af te komen. In dit artikel bespreken we zowel de medische benadering, waarbij men naar de dokter gaat, als de natuurlijke methode, waarbij tea tree essentiële olie wordt gebruikt.

De Medische Benadering

Bezoek aan de Dermatoloog

Als je last hebt van veel steelwratjes en een snelle en effectieve oplossing zoekt, is het raadzaam om een dermatoloog te bezoeken. Een dermatoloog is een specialist op het gebied van huidaandoeningen en kan verschillende behandelingsopties bieden. Enkele van de meest voorkomende methoden zijn:

  • Excisie: De dermatoloog snijdt het steelwratje met een scalpel weg. Dit is een eenvoudige procedure die meestal wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Het wondje geneest over het algemeen snel zonder veel littekenvorming.
  • Cryotherapie: Hierbij wordt vloeibare stikstof gebruikt om het steelwratje te bevriezen, waardoor het wordt vernietigd. Het kan enige tijd duren voordat het wratje volledig verdwijnt en er kan tijdelijke roodheid en zwelling optreden.
  • Elektrocoagulatie: Met behulp van een elektrisch geladen naald wordt het steelwratje verwarmd en vernietigd. Hoewel deze methode effectief is, kan het enige tijd duren voordat de huid volledig geneest.
  • Lasertherapie: Een laserstraal wordt gebruikt om het steelwratje selectief te vernietigen. Dit is een veilige en effectieve methode die weinig tot geen littekens achterlaat.

Zelfbehandeling met Tea Tree Essentiële Olie

Voor degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke behandelingsmethoden, kan tea tree essentiële olie een goede optie zijn. Tea tree olie heeft natuurlijke antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het nuttig kan zijn bij het verminderen van de grootte van steelwratjes. Hier is hoe je tea tree essentiële olie kunt gebruiken om steelwratjes te verwijderen:

  • Reinig het gebied rondom het wratje grondig met water en zeep en dep het droog.
  • Breng een druppel pure tea tree olie aan op een wattenstaafje.
  • Dep het wattenstaafje voorzichtig op het steelwratje en laat het enkele uren intrekken.
  • Herhaal deze procedure twee keer per dag gedurende enkele weken.

Toen ik dit zelf probeerde, waren de steelwratjes echt heel snel weg. Het schijnt echter niet bij iedereen hetzelfde effect te hebben.